logo

Moș Crăciun “bio”…”chimist”!

logo

În fiecare an, sărbătorile de iarnă ne impulsionează dorința de a deveni și mai buni, mai altruiști, și să ne gândim, măcar acum, în Ajun de Crăciun, la cei cărora soarta le-a fost potrivnică. Astfel, copii aflați în suferință, bolnavi care așteaptă doar o licărire de speranță care să le spună că viața lor va fi mai bună, bătrâni care au rămas singuri, fără familie, pentru care o vorbă bună sau o atenție cât de mică le readuce aminte că și ei sunt importanți.

Asociația Studenților Chimiști a Universității din București și Asociația Studenților Biologi au demarat două acțiuni caritabile îndrăznețe și pline de pasiune: “Un bănuț pentru brăduț” și “Operațiunea Moș Crăciun”, ambele demarate înaintea Crăciunului și încheiate fix în aceeași zi. Prima dintre ele a fost dedicată bătrânilor de la centrul “Bobocica”. Studenții chimiști au colindat profesorii iar cu donațiile primite au mers la centrul Bobocica, unde au dus cadouri bătrânilor. Pe lângă acestea, studenții din ASC-UB le-au cântat colinde, au vorbit cu ei și preț de câteva ore, le-au readus zâmbetul pe buze unor oameni pentru care astfel de clipe nu mai apar decât o data pe an.

Operațiunea Moș Crăciun, organizată de Asociația Studenților Biologi, și-a propus să facă fericiți cât mai mulți copii. Studenții de la biologie au strâns bani și jucării de la alți studenți, de prin cămine, și, în frunte cu Moș Crăciun, invitat de seamă la Operațiunea lor, le-au adus copiilor zâmbetul pe buze. Vizați au fost copii internați la Institutul Matei Balș, Centrul de tratament “Nicolae Robănescu” și spitalul de copii Marie Curie. Moș Crăciun le-a oferit cadouri copiilor bolnavi și le-a readus tuturor zâmbetul pe buze.

O zi plină. Plină de agitație, de cadouri, de zâmbete readuse pe buzele oamenilor, de colinde, de jucării, de brazi împodobiți și de multă afecțiune. Ne bucurăm că  am reușit să facem niște oameni fericiți.

ASB și ASC-UB vă urează Sărbători fericite, un Crăciun liniștit și un An Nou cu cât mai multe împliniri!

Leave a Reply

logo