logo

Regizorul Mircea Daneliuc la cineclubul Luni de Film

logo

db_vanatoarea23Luni, 21 februarie, de la ora 19:30, cineclubul Luni de film de la Noul Cinematograf al Regizorului Roman (NCRR) prezinta filmul Vanatoarea de vulpi (1980), de Mircea Daneliuc. Invitati speciali ai cineclubului vor fi criticul de film Florin Barbu alaturi de regizorul Mircea Daneliuc.

Vanatoarea de vulpi este este una dintre productiile inovatoare in limbajul filmic, in special in ceea ce priveste modalitatea de povestire cinematografica, scenariul filmului fiind semnat de Dinu Sararu si Mircea Daneliuc, dupa romanul Niste tarani de Dinu Sararu.

Anul 1980 a fost unul norocos pentru Daneliuc. Acesta primeste aprobarea pentru inca doua proiecte mai vechi: Proba de microfon si Croaziera, filme de referinta din cinematografia romaneasca.

Vanatoarea de vulpi este drama unei clase sociale distrusa.

Naita Lucean (Mitica Popescu) si prietenul sau Patru cel Scurt (Mirceadb_vanatoarea73Diaconu) traiesc de pe un Azi nesigur pe un Maine neguros si inspaimantator, intr-un sat neinsemnat dar- poate din acest motiv – reprezentativ pentru spatiul romanesc de la inceputul anilor ’50. Principala lor preocupare este sa supravietuiasca tavalugului Istoriei. Supravietuirea inseamna pastrarea obiceiurilor: traditia cultivarii pamantului, ritualul vanatorii, obiceiul construirii unei case, a intemeierii unui camin. Rasturnarea acestor valori intervine odata cu instaurarea comunismului.

Din distributie mai fac parte: Valeria Seciu, Zaharia Volbea, Aristide Teica, Gheorghe Cozorici.

Pretul unui bilet intreg la cineclub este de 7 lei, iar al unuidb_vanatoarea43bilet redus, pentru studentii pana in 25 de ani, de 3,5 lei.

Cineclubul Luni de film este organizat, incepand din noiembrie 2010, de catre Asociatia Culturala Macondo, cu sprijinul Arhivei Nationale de Filme, al Centrului National al Cinematografiei si al Muzeului Taranului Roman.

Parteneri: AEGEE Bucuresti, ASC-UB, ASEB, ASER, ASID, ASJC, ASLS, ASPSE, ASUB, Clubul de Turism si Ecologie Ecotur, EuroDesk, ISIC, LSUNATC, USR.

Parteneri media: Observator cultural, Teen Press, Cinemagia.ro, EvenimenteStudentesti.ro, LiterNet.ro, LumeBuna.ro, Metropotam.ro, Modernism.ro, OnlineStudent.ro, Studentie.ro.

Leave a Reply

logo