logo

Acordare titlu Doctor Honoris Causa

logo
Conducerea Universității din București vă invită la ceremonia de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa profesorului Hermenegildo Garcia, unul dintre cei mai importanți cercetători în domeniul chimiei. Evenimentul va avea loc marți, 27 septembrie 2011, în Amfiteatrul R1 al Facultăţii de Chimie (bd. Regina Elisabeta, nr. 4-12), începând cu ora 10:00.
Hermenegildo Garcia este profesor la Institutul de Tehnologie Chimică al Universităţii Tehnice din Valencia. A absolvit studii de chimie la Universitatea din Valencia în 1979. Şi-a continuat studiile la Universitatea din Reading şi s-a alăturat Departamentului de Chimie al Universităţii Tehnice din Valencia în 1985. A urmat mai multe stagii post-doctorale la Universitatea din Ottawa.
După o carieră de peste 30 de ani, profesorul Hermenegildo Garcia este astăzi recunoscut ca unul dintre cele mai importante nume în domeniul chimiei. Cercetările sale extrem de inovatoare se concentrează asupra chimiei multidisciplinare, cu importante contribuţii în cataliză, ştiinţa mediului şi nanotehnologie. A condus cercetări de pionierat introducând noi materiale în procesele de cataliză şi fotocataliză şi propunând metode revoluţionare în sinteza de noi materiale organice şi anorganice hibride.
Titlul de Doctor Honoris Causa este conferit de către Universitatea din București unor personalități internaționale pentru recunoașterea meritelor deosebite și pentru contribuțiile marcante aduse domeniilor științifice în care aceștia activează. Recunoașterea vizează, în același timp, anvergura și implicațiile sociale și civice ale activității desfășurate de aceștia.

Comments are closed.

logo