logo

Dezbatere ’’Participarea tinerilor la viata democratica – stimularea creativitatii si a inovarii’’

logo

afis_dezbatere

Dezbatere

’’Participarea tinerilor la viața democratică –

stimularea creativității și a inovării’’

24 ianuarie 2012

Consiliul Tineretului din România în parteneriat cu Asociația Studenților din Universitatea București desfășoară în data de 24 ianuarie la Casa de Cultură a Studenților din București dezbaterile cu tinerii și reprezentanții instutuțiilor publice responsabile pentru dezvoltarea politicilor pentru tineret, ca parte a implementării celui de-al doilea ciclu al dialogului structurat, având ca temă principală ’’Participarea tinerilor la viața democratică – stimularea creativității și a inovării’’.

Dezbaterile regionale în cadrul dialogului structurat au ca principal scop consultarea directă a tinerilor și a altor actori direct interesați de problematica tineret cu privire la participarea tinerilor în spațiul democratic național și european în vederea îmbunătățirii și dezvoltării cadrului legislativ pentru tineret la toate nivelurile decizionale.

Grupul ţintă vizează tinerii cu vârsta curpinsă între 14 – 35 ani, fiind aşteptate şi autorităţile publice de nivel local şi regional responsabile pentru politicile de tineret. Tinerii din orașul București se pot înscrie completând formularul online sau la adresa de mail dezbatere.tineret@gmail.com până la data de 22 ianuarie, orele 23:00.

Rezultatele dezbaterilor vor fi folosite atât la nivel local și regional, dar și la nivel național și european. Astfel, acestea vor constitui în primul rând recomandările din partea României pentru următorul ciclu de consultări la nivel european, consultări în urma cărora va fi îmbunătățit cadrul normativ pentru tineret. Acestea sunt cu atât mai importante cu cât, în perioada respectivă, se decide viitorul programelor pentru tineret la nivel european (precum Tineret în Acțiune) pentru perioada 2014-2020.

Pentru mai multe detalii privind dezbaterea din orașul București vă rugăm să ne contactați: Cărădeanu Alina – Florina – caradeanu.alina@yahoo.com, 0732.369.025.

Leave a Reply

logo