logo

,,Prietenii Muzicii” anunţă o nouă serie de concerte

logo

Începutul noului an universitar vine nu doar cu noi prelegeri, ci şi cu noi momente de relaxare şi muzică bună. Universitatea din Bucuresti conţinuă seria concertelor ,,Prietenii Muzicii”. Primul spectacol din noua stagiune va avea loc miercuri, 17 octombrie 2012, la Casa Universitarilor (Str. Dionisie Lupu nr. 46 – strada paralelă cu Str. Pitar Moş), începând cu ora 19.00.

Va concerta ansamblul ICon Arts Trio, care este alcătuit din: violonistul Simon Csongor, violistul Bogdan Eugen Cristea şi violoncelista Csilla Kecskes Aved – tineri muzicieni valoroşi, care s-au impus la mai multe compeţiţîi naţionale şi internaţionale şi care în prezent îşi fac studiile la Academia Gheorghe Dima din Cluj Napoca, Universitatea de Arte din Zurich, respectiv la Academia de Muzică din Hamburg.

În concertul de pe 17 octombrie veţi asculta:

Franz Schubert string trio D471

Telemann Menuete – 1,24,26

W.A.Mozart Divertimento in Es KV 563  string trio – Allegro

Bartolomeo Campagnoli – Caprice 8

Vladimir Cosma – Valse d’Augustine

Alexander Borodin – String Trio on a Russian Folk Song

Julius Fucik – Florentiner March

Scott Joplin – Entertainer aranjament pt trio

Intrarea este liberă.

Pentru că Universitatea din Bucuresti sprijină şi promovează tinerii talentaţi şi ambiţioşi, din această lună se reia seria de concerte „Prietenii muzicii”. Concertul face parte din programul “Oportunităţi la tine acasă” finanţat de către Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România şi Exces Music. Programul „Oportunităţi la tine acasă” a debutat în septembrie 2009 ca eveniment anual dedicat susţinerii financiare şi profesionale a tinerilor din domeniul muzicii culte. Proiectele din cadrul acestui program urmăresc scopul comun de a oferi interpreţilor talentaţi şansa de a acumula experienţa necesară unei cariere de succes, ajutându-i, în acelaşi timp, să obţină un venit periodic din prestaţiile artistice. Astfel, la nivel naţional se derulează deja, de la dată amintită, o serie de turnee de concerte de jazz şi de muzică clasică ce promovează, sub diferite denumiri, tineri muzicieni români de valoare.

prietenii-muzicii-octombrie2012

Leave a Reply

logo