logo

Un concert inedit de jazz în noiembrie la Casa Universitarilor

logo

Universitatea din Bucuresti continuă seria concertelor „Prietenii muzicii” si în anul universitar 2012 -2013 si invită  toti iubitorii de muzică jazz la Casa Universitarilor (Str. Dionisie Lupu nr. 46 – strada paralelă cu Str. Pitar Mos), miercuri 14 noiembrie 2012, începând cu orele 19.00. Al doilea concert din această stagiune va fi susținut de trei tineri talentati: Luiza Zan (voce), Ciprian Pop (chitară) si Albert Tajti (pian).

Luiza Zan a început să cânte pe la 3 ani, însă abia la 16, când l-a ascultat prima dată pe Nat King Cole, a hotărât că vrea să cânte jazz. Într-un interviu oferit ziarului Adevărul, artista spunea: „Nu e o meserie care să te umple de bani. Munceşti non-stop şi câştigi mai puţin decât dacă ai face alt gen de muzică. Dar la jazz îmi place tot: cum e construită melodia, restul culorilor pe care le aud, armonia. Îmi place şi textul, poeziile sunt foarte profunde.” În 2004 Luiza a câştigat premiul I la Cerbul de Aur.

Ciprian Pop este un tânăr ambitios, care a urmat cursuri de muzică, sectia jazz (chitară) la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti. A participat la workshopurile Jazz de la Cisnădie ale profesorului Sorin Romanescu în anii 2007, 2009 şi 2010. Activitatea şi talentul său i-au adus până acum următoarele premii: premiul I al Concursului Ziua Chitarelor 2009, prima ediţie, premiul Radio România în 2009 si premiul special al juriului la Festivalul Internaţional de Jazz Studenţesc de la Târgu Mureş în 2010.

Intrarea este liberă!

Stagiunea „Prietenii muzicii în Universitatea din Bucureşti” face parte din proiectul „Musica Mobile”. Concertul face parte din programul “Oportunităti la tine acasă” finantat de către Uniunea de Creatie Interpretativă a Muzicienilor din România si Exces Music. Programul „Oportunităţi la tine acasă” a debutat în septembrie 2009 ca eveniment anual dedicat susţinerii financiare şi profesionale a tinerilor din domeniul muzicii culte. Proiectele din cadrul acestui program urmăresc scopul comun de a oferi interpreţilor talentaţi şansa de a acumula experienţa necesară unei cariere de succes, ajutându-i, în acelaşi timp, să obţină un venit periodic din prestaţiile artistice. Astfel, la nivel naţional se derulează deja, de la data amintită, o serie de turnee de concerte de jazz şi de muzică clasică ce promovează, sub diferite denumiri, tineri muzicieni români de valoare.

Partenerii programului sunt Universitatea din Bucureşti, Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti (UNMB), Radio România Cultural (RRC), Metropotam, evenimentestudentesti.ro, calendarevenimente.ro.

prietenii-muzicii-noiembrie2012

Leave a Reply

logo