This content has been archived. It may no longer be relevant
Ediția a X-a a Conferinței Internaționale Studenți pentru Studenți se va desfășura între 10 și 14 aprilie 2013 și va marca un deceniu de când Organizația Studenților Chimiști, în colaborare cu Facultatea de Chimie și Inginerie Chmica din Cluj și cu Societatea de Chimie din România, organizează această manifestare devenită tradițională în peisajul științific românesc. Fiind o ediție aniversară, va avea repere calitative superioare comparativ cu celelalte ediții.
Conferința este structurată pe secțiuni: Postere, Chimie, Chimie Alimentară și Inginerie Chimică. Participanții se înregistrează pe pagina web a evenimentului – momentan în construcție, se înscriu la una din cele 4 secțiuni și trimit abstractul lucrării lor de cercetare (pînă la data de 7 martie 2013). Limba oficială a evenimentului este limba engleză. Juriul, format din profesorii Facultății de Chimie și Inginerie Chimică, punctează relevanța științifică a lucrărilor, originalitatea, nivelul de cunoștințe asupra temei prezentate a participantului. În funcție de aceste criterii sunt desemnați câștigătorii, acordându-se câte 3 premii (I, II și III) la fiecare secțiune din partea organizatorilor. În fiecare an, Societatea de Chimie din România a acordat 3 premii speciale, indiferent de secțiunea la care s-au prezentat lucrările. Astfel, tinerii cercetători, studenți și masteranzi, au ocazia de a-și prezenta rezultatele activității lor de cercetare într-un cadru academic în care pot primi feedback de la specialiști în domeniu.
Scopul acestui eveniment este stimularea implicării studenților in activitățile de cercetare, integrarea acestora într-o comunitate științifică internațională, creșterea vizibilității comunității științifice românești și a contribuției acesteia la patrimoniul științific internațional, precum și creșterea gradului de conștientizare la nivelul societății privind importanța cercetării științifice și dezvoltării tehnologice.
Această ediție va pune accentul pe promovarea cercetării ca vocație, și nu ca meserie. În acest scop, vor prezenta coferinte plenare mai mulți invitați cheie, dintre care au confirmat prezența următorii: Acad. Prof. Univ. Dr. Ionel Haiduc (Academia Română), Acad. Prof. Univ. Dr. Cristian Silvestru (Universitatea Babeș-Bolyai), Prof. Titular Dr. Santiago Gomez Ruiz (Universitatea Rey Juan Carlos din Madrid). Acești vor împărtăși cu participanții atât rezultatele activității lor de cercetare, cât și experiența lor ca cercetători.
În cadrul acestei ediții aniversare, profesorii și doctoranzii Facultății de Chimie și Inginerie Chimică vor susține o serie de prezentări despre proiectele de cercetare ce se desfășoară în laboratoarele facultății. Mai mult, în programul conferinței se mai adaugă și vizitarea unor obiective turistice din Cluj-Napoca.
Prin urmare, programul evenimentului este în așa fel construit încât să îmbine perfect atât activitățile cu caracter academic, cât și cele cu caracter cultural și social. Participanții vor avea ocazia nu numai să cunoască tineri chimiști din mai multe universități din țară și din Europa, să învețe de la profesorii facultății și de la invitați, dar și să interacționeze cu viața de student din Cluj. Organizatorii principali, fiind tot studenți, vor avea grijă ca participanții să trăiască o experiență completă în Cluj-Napoca, orașul care a câștigat recent titlul de Capitală Europeană a Tineretului în 2015.
Pentru mai multe informatii – carmen.miron7@yahoo.com
– www.studentsforstudents.ro (în curând)